RESEDAGBOK ABERDEEN-SPEYSIDE 6-10 MAJ 2011
Här kan du följa vår resa till Aberdeen och Speyside dag för dag med bilder och kommentarer.
6 MAJ: ABERDEEN
Ett första besök på fantastiska puben The Grill med c:a 500 whiskies på hyllorna, avspänd atmosfär och kunnig personal.
Calnerwhiskys utsände tillika reseledaren gör sitt jobb, här med en Mortlach 14 år The Grill bottling i glaset.
En skön, avkopplande promenad i the Winter Garden i Duthie Park.
Aberlour distillery 7 maj
Vi fick en informativ och klart underhållande rundtur med den entusiastiske guiden Jonathan. Han tog oss även igenom en provning med 6 olika varianter av Aberlour och som avslutning fick de som ville buteljera sin egen flaska direkt från fat. Lyckliga rullade vi hemåt mot Aberdeen i regnet.
Duncan Taylor 8 maj
Mark Watt tog hand om oss under ett studiebesök bland fat, i buteljeringshall och höll sedan en otroligt rolig och personlig provning där vi fick testa godsaker som Black Bull 12 år; Glen Moray 22 år; Invergordon 39 år; Caperdonich 27 år och Bowmore 29 år… Vi handlade glatt i butiken och var på det hela taget nöjda med denna dag.
Speyside Cooperage 9 maj
Snyggt, prydligt, väl presenterat på det största tunnbinderiet i Skottland. Vi fick se ”the coopers” in action och dessutom prova att sätta ihop en 10 liters tunna. Your’s truly lyckades riktigt bra med en tredje hjälpande hand!
Vi hann också med en eller två vändor i Dufftown Whisky Shop med gott resultat i kassarna…
Balvenie distillery 9 maj
Alla var överens om att denna rundtur med efterföljande provning var bäst av allt denna resa. Under ledning av David Mair fick vi en trevlig och kunnig rundvandring och vissa såg till att elda på kölnan ordentligt i mältningen… Vi fick fylla egna flaskor direkt från fat i lagerhuset samt en magnifik provning med åtta olika versioner av Balvenie. Suveränt!