Köptips på systembolaget

om-whisky-koptips-flaskor

Mortlach 21 år Gordon & MacPhail nr 10424, 749 kr
En äldre whisky till ett fyndpris från detta fantastiska destilleri i Skottland. Mortlach ingår i världens mest sålda skotska blended whisky Johnnie Walker Red Label och eftersom Diaego inte är intresserade av att lagra maltwhiskyn från bland annat Mortlach så länge så är äldre versioner av Mortlach sakta men säkert på upphällningen så att säga. Bättre pris för en elegant, sherrylagrad whisky från detta destilleri får du förmodligen aldrig. Köp! Köp!

Ardbeg Uigeadail nr 10407, 619 kr
Ardbeg hade en tuff period med mycket begränsad produktion under 1990-talet innan det köptes upp, restaurerades och startade på nytt i kontinuerlig produktion 1998. Den nya whiskyn från Islay har kanske inte samma djup och komplexitet som före 1998. Dessutom är det mycket ovanligt med Ardbeg lagrat på sherryfat. Uigeadail innehåller whisky från tiden före 1998 och dessutom en del sherrylagrad dito. Det gör detta till ett klart intressant fynd och ett måste för Ardbegfantasten. Komplex, mäktig whisky.

Tomatin 12 år nr 443, 309 kr
En av de billigaste maltwhiskies som finns på Systembolaget. Till skillnad från praktiskt taget odrickbara Drumguish (nr 278, 264 kr) så är Tomatin en välkomponerad, smakrik och trevlig whisky med fruktighet, mandel och malt i doft och smak. Passar både nybörjare och konnässörer.

Publicerat 31 maj, 2009