CalnerWhisky drivs från Norrfjärden i Norrbotten av Tommy Calner som hållit whiskyprovningar i drygt 20 år. Det började i små kompissällskap, sedan lite mer officiella sammanhang och de senaste åren på alla nivåer – stora restaurangprovningar, företagsevent, kick-off och små privata sällskap.

En whiskyprovning bör innebära två saker; att man har trevligt och att man lär sig något. Utan prestige eller att någon ska tala om för dig vad du ska hitta för dofter eller smaker. Genom att jämföra och diskutera doft och smak i olika sorters whisky hittar du kanske nya favoriter och får ut mer av de favoriter du redan har. Genom att få inblick i tillverkningen förstår man varför en del whisky är rökig, medan annan är lätt och fruktig. Alla är sin egen referensram och därmed sin egen expert – det riktigt roliga börjar när man diskuterar med andra hur det smakar och doftar.

Våra whiskyresor är mycket populära. Vi fokuserar på Skottland och i synnerhet Islay och Campbeltown. Nytt från 2018 är ön Arran och vi har också en del nya idéer för kommande resor.

Även om Norrbotten är det primära området för provningarna, hindrar det inte att vi kan hålla en whiskyprovning på annat håll. Vi har hållit flera uppskattade provningar i bland annat Söderköping och Sundsvall. När det gäller whiskyresorna kan du ansluta från vilken ort som helst.

Välkommen med en bokning, en intresseanmälan, frågor eller kommentarer. Vi har som mål att tillgodose de flesta behov och önskemål.

Tommy Calner
tommy@calnerwhisky.se
Tel. +46 (0)70 559 62 75