ISLAYRESAN 11-15 MAJ 2010

Här är hela gänget (förutom Jenny som höll i kameran) som följde med på Calnerwhiskys whiskyresa till Islay. En lyckad och givande resa enligt alla. Citat ur den gemensamma resedagboken:

”Personligt, kunnigt och helt fantastiskt”; ”Ett stort tack för en upplevelse för livet!”; ”Bra jobbat och bra organiserat”

islaygruppen-webb

11 MAJ: AUCHENTOSHAN

Vi åkte direkt från Glasgow airport till Auchentoshan och fick en rundtur i expressfart 30 min före stängningsdags, vilket kändes lite väl stressigt.

auchen-entre-webb

auchen-washbacks-webb

auchen-old-still-webb

12 MAJ: CRAFTMAN’S TOUR BOWMORE

”Bowmore var superbra med manager Eddie, det bästa på hela resan” skrev en gäst och vi kan alla instämma, en fantastisk rundtur med många anekdoter och ett par smakprov i det äldsta lagerhuset.

bowmore-grind-webb

barleydance-webb1

bowmore-kiln-o-eddie-webb2bowmore-cask-sample-webb1

bowmore-spirit-safe-webb1

bowmore-casks-webb

13 MAJ: BUNNAHABHAIN, PORT ASKAIG, CAOL ILA’

Denna regniga dag började på Bunnahabhain där vi visades runt av Robin, stillman på destilleriet. Sakkunnigt, roligt och, som en av gästerna skrev senare : ”turerna med guider som faktiskt jobbat med grejorna var bättre än de som leddes av guider som läst sig till kunskapen”

bunna-webb1

bunna-robin-o-mash-webb2

bunna-still-webb1

Det blev lunchpaus i Port Askaig, gott, fräscht och hotellägarinnan underhöll oss med historier om destillerier, öns urbefolkning och en gul ubåt…

port-askaig-skylt-webb1

port-askaig-webb1

På Caol Ila ville inte ägarkoncernen Diageo att vi skulle fotografera inomhus, tveksamma skäl till detta… Schysst standardtur och möjlighet att köpa en unik buteljering som bara finns på destilleriet.

caol-il-awebb1

caol-ila-entre-webb1

14 MAJ: LAGAVULIN, LAPHROAIG, ARDBEG

En dag med inte mindre än tre destillerier före lunch! Vi startade på Lagavulin med rundtur och ett par ”drams” efteråt i en trevlig atmosfär.

laga-destilleri-webblagavulin-o-tc-webb1

Vi gjorde ett kort stopp på Laphroaig där vi besökte besökscentra och några av resenärerna som var ”Friends of Laphroaig” fick sin rättmätiga miniatyrflaska.

laphroaig-warehouse-webb1

På Ardbeg visades vi runt av en synnerligen entusiastisk Jackie Thomson som gav oss en färgstark odyssé i Ardbegs brokiga historia. Vi åt en god lunch på The Old Kiln Café och botaniserade i shopen.

ardbeg-mill-webb1

ardbeg-spirit-safe-webb

ardbeg-stills-webb1

BOWMORE OCH THE OLD BAKERY

Bowmore är en lite trevlig by med ett behagligt tempo och trevliga människor. Vi bodde i The Old Bakery, en av de ”cottages” som hyrs ut av Morrison Bowmore, förstklassigt och suveränt självhushåll med en fantastisk trädgård, kan verkligen rekommenderas.

bowmore-kvall-webb

bowmore-hus-webb

bowmore-church-webb

the-old-bakery

old-bakery-dukning-webb

bowmore-cottages-tradgard-webb

Publicerat 30 maj, 2010